Klagenfurt - Salzburg (21/02)


Doua echipe cu valoare foarte apropriata, terminand vecine in grupa castigatorilor, grupa care a precedat play-off-urilor EBEL, aceeasi precedent avandu-l si in sezonul regulat, Klagenfurt terminand pe pozitia a patra ,iar cei de la Salzburg pe pozita a treia. Acesta este cea de-a opta directa din acest sezon, Salzburg iesind invingatoare in cinci dintre precedentele sapte,inclusiv primul meci din acest sfert de finala.

Klagenfurt : In sezonul regulat s-au descurcat foarte bine pe propria arena castigand 14 din cele 20 de meciuri avand un golaveraj de +19, iar in grupa castigatorilor au fost infranti de doua ori in cele cinci meciuri disputate in fata proprilor suporteri, reusind o victorie foarte importanta in ultimul meci disputat acasa ,impotriva celor de la Alba Volan (2-1). Au castigat ultimele doua partide disputate in grupa castigatorilor EBEL ,reusind supriza ,in ultimul meci, pe arena liderilor de Linz (2-3). Echipa dispune de o baza importanta de jucatorii canadieni, in numar de sase, dar cel mai important jucator este Andrei Zyuzin, jucator care a facut cariera la numai putin de sase echipe din NHL ,printre care putem enumera cele mai importante ca fiind San Jose Sharks si Chicago Blackhawks.

Salzburg : S-au descurcat foarte slab in deplasare in sezonul regulat reusind sa castige doar opt din cele 20 de partide ,o performanta foarte slaba pentru o echipa care a terminat pe podium, fiind infranti de asemenea in toate meciurile disputate in grupa castigatorilor pe teren strain. Au pierdut in ultima confruntare pe arena celor de la Klagenfurt cu scorul de 6-4, avand mari probleme pe teren strain primind numai putin de 24 de goluri in cele cinci meciuri disputate in deplasare in grupa care a precedat play-off-urilor. Liniile de start sunt in mare parte straniere dispunand de numai putin de 13 jucatori cu origini canadiene si de doi americani.

Pont : Klagenfurt ML
Cota : 1,66
Liga : Hochei - Austria - EBEL - Play-off-uri