Milan - Juventus (25/02)

Cea mai asteptata partida a sezonului regulat din Italia le aduce fata in fata pe primele doua echipe din clasament, Milan, lideri la doar doua puncte diferenta de adversara din aceasta seara ,dar cu un meci in minus in favoarea bianco-nerilor. Cu o victorie in aceasta seara oricare dintre echipa v-a lua o optiune serioasa pentru castigarea campionatului.

Desi antrenorul de la Juventus ,Massimiliano Allegri, a spus ca acest meci poate pune doar stampila de favorita pe echipa castigatoare, acest meci este decisiv in privinta multor analisti sportive si fosti jucatori ,doar un egal prelungind aceasta frumoasa lupta de la distanta.

Milan, fara Ibrahimovic dar cu Pato care va juca in proportie de peste 90% , au reusit sa-si regaseasca forta si sa marcheze tinand cont chiar si de meciul desfasurat in Champions League,victorie 4-0 impotriva englezilor de la Arsenal.

La Juventus se pare ca este un moment de maxima tensiune tinand cont de penalty-uri clare neacordate in ultimele trei partide de campionat fiind o echipa intr-o continua suferire. Pana in acest moment bianconeri au reusit sa invinga de mult mai multe ori in fata celor de la Milan ,dar partida care cu adeverat conteaza este in aceasta seara. Este adevarat ca Juventus mai are de recuperat un meci cu Bologna ,iar cu un rezultat pozitiv in aceasta seara si cu o victorie in meciul restant poate lua un advans considerabil ,dar cu o infrangere nu poate conta pe restanta.

Cele doua echipe se intalnesc pentru ce-a de-a 77-a oara la Milano ,gazdele castigand de 26 de ori, Juventus de 18 ori ,iar 32 de meciuri s-au terminat la egalitate , Milan marcand in total 110 goluri, iar Juventus marcand de 91 de ori. In total desfasurandu-se 207 de meciuri directe , 73 revenind la Juventus, 64 la Milano si 70 de egaluri cu un total de 290 de goluri Juventus si 279 de goluri Milano.

Victoria cea mai importanta a celor de Juventus a fost 6-1 in 6 aprilie 1997 ,iar ce-a mai importanta victorie milanista a fost in 7 decembrie 1947 meci terminat cu scorul de 5-0.

Pronostic : Ambele marcheaza

Cota : 1,83

Liga : Fotbal - Italia - Serie A