Basel - Bayern Munchen (22/02)


Unul dintre cele mai dezechilibrate meciuri pe hartie din optimile Champions League, intre Basel ,echipa care a reusit ce-a mai mare surpriza din grupe ,sa elimine Manchester United, si Bayern Munchen ,echipa care a castigat usor grupa. In timp ce Basel ocupa prima pozitie in Elvetia cu sanse mari de a castiga inca o data titlu, Bayern Munchen se confrunta cu probleme in Germania ocupand doar pozitia a treia fiind in lupta cu inca alte trei echipe pentru titlu. Acesta este cea de-a doua dubla intre cele doua echipe, disputand alte doua meciuri in grupele din sezonul trecut, castigate de catre cei de la Bayern Munchen cu scorul de 1-2 in Elvetia si 3-0 in Germania.

Basel : Au reusit sa marcheze in cinci din cele sase meciuri disputate in grupe, reusind sa invinga in fata proprilor suporteri pe cei de la Manchester United, echipa care a plecat cu sanse la castigarea trofeului. In campionat au reusit sa marcheze de numai putin de 40 de ori in cele 20 de partide avand o medie de doua goluri marcate pe meci. Intr-un singur meci din campionat nu au reusit sa marcheze ,0-0 cu Sion. Elvetienii au marcat 11 goluri in faza grupelor ,dar au si primit numai putin de zece, cele mai multe dintre toate echipele calificate in optimi in acest an.

Bayern Munchen : Au primit gol in ultimele patru meciuri disputate in faza grupelor fiind infranti in ultimul meci la Manchester City cu scorul de 2-0 , acesta fiind singurul meci din grupe in care nu au reusit sa marcheze. In ultimul meci din campionat au obtinut un modest 0-0 pe arena celor de la Freiburg fiind primul meci in care nu au reusit sa marcheze dupa o serie de 13 meciuri in care au inscris. In campionat au marcat 49 de goluri in cele 22 de meciuri avand o medie de 2,86 goluri primite/marcate pe meci. In singurul meci desfasurat pe arena St Jakob-Park au castigat cu scorul de 1-2 dupa ce au fost condusi cu 1-0 la finele primei reprize.

Vedeta celor de la Basel,
Xherdan Shaqiri, a fost cumparat de catre cei de la Bayern Munchen cu o suma de zece milioane de euro ,plecand in Germania in pauza de vara, avand un motiv in plus sa faca un meci senzational in aceasta seara.

Pont : Ambele echipe marcheaza
Cota : 1,72
Liga : Fotbal - Europa - Champions League