Manchester City - Porto (22/02)


Pe departe cel mai interesant meci din 16-zecimile din Europa League le aduce in fata pe Machester City si Porto, dupa ce in in meciul tur englezii au iesit invingatori cu scorul de 1-2, dupa acest meci avand si numele primei echipe care ajunge in optimi. Acesta dubla este prima intalnire dintre cele doua echipe din istorie. Ambele echipe trec prin perioade foarte bune, Manchester City ocupand prima pozitie in Anglia, iar Porto pozitia secunda in Portugalia.

Manchester City : N-au mai disputat nici un meci dupa partida din Portugalia fiind mult mai preparati pentru meciul din aceasta seara. In grupele Champions League, acolo unde au terminat pe pozitia a treia fiind surprinzator eliminati de catre cei de la Napoli , au reusit sa marcheze in fiecare partida. In Premier League n-au reusit sa marcheze in doar trei din cele 25 de partide. In meciul tur au reusit sa revina dupa ce la pauza au fost condusi cu scorul de 1-0. Acesta este cel de-al 50-lea meci a echipei din Manchester in Europa reusind sa marcheze pana in acest moment numai putin de 48 de goluri.

Porto : Au castigat ultimul meci din campionat impotriva celor de la Vitoria Setubal cu scorul de 1-3 fiind cea de-a doua victorie consecutiva la mai mult de un gol diferenta dupa infrangere pe arena celor de la Gil Vicente. In grupele Champions League au reusit sa marcheze in cinci din cele sase partide terminand grupa in care au plecat ca favoritii pe locul trei in defavoarea celor de la APOEL si rusilor de la Zenit. Castigatorii Europa League de anul trecut au reusit sa marcheze numai putin de 45 de goluri in cele 19 meciuri disputate in campionat pana in acest moment. In ultimele patru meciuri din campionat s-au marcat cel putin trei goluri.

Meciul v-a fi arbitrat de neamtul Wolfgang Stark , trei din ultimele patru meciuri arbitrate de el s-au terminat „over 2.5”.

Pont : Over 2,5
Cota : 1,80
Liga : Fotbal - Europa League